Het netwerk islamexperten zal lokale besturen ondersteunen in hun inspanningen om radicalisering en extremisme te bestrijden. 

Wat bieden we aan?

  • Vormingen en lezingen: in onze informatieve sessies van 2 uur delen wij als experts waardevolle inzichten over radicalisering en extremisme. We behandelen de diepgewortelde dynamieken die aan de basis van radicaliseringsprocessen liggen en belichten deze vanuit zowel theologisch als maatschappelijk perspectief. Ontdek samen met ons nieuwe trends, identificeer potentiële risico’s en leer effectieve preventiestrategieën tijdens deze boeiende bijeenkomsten.
  • Webinars: Wij bieden de mogelijkheid om online lezingen en vormingen bij te wonen, waarbij wij inzicht geven in radicalisering en extremisme vanuit verschillende perspectieven. Sluit online aan vanuit het comfort van uw privé-omgeving en krijg toegang tot nieuwe inzichten over diverse gerelateerde thema’s.
  • Intervisies: Periodiek organiseren wij intervisies waarin we casuïstiek uit de praktijk bespreken. Deze intervisies vinden meerdere keren per jaar plaats en kunnen ook op aanvraag worden georganiseerd, waarbij deelnemers casussen uit hun eigen ervaring kunnen inbrengen.
  • Dringende interventies: Wij, als Netwerk Islamexperten, bieden lokale besturen advies en ondersteuning bij dringende vragen over verontrustende situaties met betrekking tot radicalisering en extremisme. Wij staan klaar om te helpen bij het aanpakken van de situatie en het voeren van gesprekken met betrokkenen.
  • Anti-radicaliseringstrajecten: Wij, als Netwerk Islamexperten, bieden lokale besturen de mogelijkheid om een anti-radicaliseringstraject te starten wanneer zij radicaliserende profielen opmerken. Dit traject omvat 6 sessies en begint met een intake-gesprek waarbij wij advies formuleren over de zinvolheid van een anti-radicaliseringstraject.
  • Ondersteuning voor lokale besturen bij het ontwikkelen van een interne visie en beleidsplan met betrekking tot radicalisering en extremisme: Wij, als Netwerk Islamexperten, staan klaar om lokale besturen te begeleiden die hun werknemers willen professionaliseren en een op maat gemaakte aanpak willen ontwikkelen. De aard en duur van deze begeleiding worden in onderlinge overeenstemming bepaald.
Voor meer info: lokalebesturen@netwerkislamexperten.be