Datum

26 okt 2021
Expired!

Tijd

19:30 - 21:00

Webinar – Islam in Europa

Islam in Europa

Er wordt veel gedebatteerd over de plaats van islam in Europa. Dat gebeurt niet altijd met de nodige nuance. Door de oorlog tegen IS en de aanslagen in Europa raakte de redelijkheid in de discussie over de plaats van islam in onze samenleving van zoek. 

Om polarisering te vermijden is het belangrijk om vanuit een helder perspectief over dit thema met elkaar in dialoog te gaan. Mensen hebben vandaag niet altijd een goed beeld van wat er aan de orde is. Voor veel mensen is het bijvoorbeeld onduidelijk waar islam precies voor staat. Niet iedereen kan het geweld van IS dat met islam wordt geassocieerd, plaatsen.

Daarom wordt er in deze les in op de historische achtergrond van de recente conflicten. Men gaat in op vragen zoals: Waar komt islam vandaan? Hoe komt het dat mensen die hier zijn opgegroeid en die deel uitmaken van onze samenleving, zich plots geroepen voelden om te gaan strijden en zich duizenden kilometers verder te laten inzetten als kanonnenvlees? Van waar komt het idee om het eigen leven te riskeren voor een utopie, meer in het bijzonder voor een kalifaat.

Voor vele Europeanen blijven dit soort vragen onbeantwoord

Al deze vragen proberen we te beantwoorden tijdens deze webinar.

___________________________________________________________________________________________________

Alle geïnteresseerden zijn welkom.

De link naar de webinar gaat u de dag zelf via mail ontvangen.

Het spijt ons.

Inschrijvingen zijn gesloten.