Webinar – Halal of niet?

Alle vragen omtrent islam en onderwijs in Vlaanderen beantwoord. Heel veel scholen, leerkrachten, CLB-medewerkers, ouders, leerlingen… hebben vragen over hoe je in de praktijk best omgaat met allerlei vragen die een religie als islam oproept.
Wat is voor moslims halal (toegestaan) en wat niet, en waarom? En hoever moet je gaan om daaraan tegemoet te komen op school?
Deze workshop staat stil bij; Wat is de religieuze en culturele achtergrond van wat de islam soms vraagt en in hoeverre kan of moet je daaraan tegemoet komen?
Wat met de vele vragen omtrent al dan niet gescheiden zwemmen, aangepaste leerinhoud (evolutieleer versus scheppingsverhaal, kooklessen, seksuele voorlichting, muziek,…), halal eten, bidden op school, deelname aan bos- en zeeklasse, de ramadan, het vak islam, medische consulten-vaccineren, ouderbetrokkenheid, islamitische feestdagen, hoofddoeken, conflicten op school,…?
Wat zijn mogelijke tekenen van radicaliseren, hoe ga je daarmee om, hoe kan je radicaal gedachtengoed voorkomen?

___________________________________________________________________________________________________

Alle geïnteresseerden zijn welkom.

De link naar de webinar gaat u de dag zelf via mail ontvangen.

Datum

09 dec 2020

Tijd

19:00 - 21:00

Speaker

 • Khalid Benhaddou
  Khalid Benhaddou
  Coördinator van het onderwijsnetwerk islamexperten

  Belg, Vlaming, Marokkaan en moslim.

  Het zijn deze kernwoorden die mij omschrijven als persoon en mijn identiteit vorm geven.
  Nadenken, analyseren, gerede twijfel en dialoog, vormen een combinatie die mij als persoon typeert. De islam is altijd een onderdeel van mijn leven geweest, een bron van fascinatie en een nalevenswaardig voorbeeld. De kans om de islam te duiden en te beschouwen vanuit de Europese context van vandaag waarin ik zelf leef, is mijn roeping.