Het Netwerk Islamexperten organiseert een schoolactie waarin we oproepen om aan de slag te gaan rond samenleven in diversiteit. Maak met je klas een filmpje en laat zien dat er meer is dat ons verbindt dan dat we denken.

We roepen jongeren van het secundair onderwijs op om in klasverband een filmpje te maken waarin ze tonen wat diversiteit voor hen betekent en hoe zij omgaan met dit thema in de klas/school. Met deze wedstrijd willen we jongeren stimuleren om na te denken over hoe men vreedzaam naast elkaar kan leven en bestaan.

Willen jullie met je klas de uitdaging aangaan?
Laat dan zien hoe jullie je inzetten voor een verdraagzame samenleving!

PRIJZEN

1- Goodiebag t.w.v. 250 euro waarvan 70 euro te spenderen aan een gezamenlijk feestelijk eetmoment* en de overige 180 euro te spenderen aan waardebonnen naar keuze verdeeld onder de leerlingen. + MEET AND GREET met minister Ben Weyts op 27 mei om 13:00 (keuze uit bezoek aan parlement of online via Teams).

2- Goodiebag t.w.v. 200 euro waarvan 50 euro te spenderen aan een gezamenlijk feestelijk eetmoment* en de overige 150 euro te spenderen aan waardebonnen naar keuze verdeeld onder de leerlingen. 

3- Goodiebag t.w.v. 150 euro waarvan 30 euro te spenderen aan een gezamenlijk feestelijk eetmoment* en de overige 120 euro te spenderen aan waardebonnen naar keuze verdeeld onder de leerlingen.

Waardebonnen mogen door elk leerling uitgekozen worden o.a. uit: H&M, Zara, Mediamarkt, bol.com, Coolblue, De Standaard Boekhandel, Kinepolis, Pull&Bear, Bershka, Primark, Vandenborre, Fun, Dreamland, ToyChamp, Decathlon, Action, … .

*rekening houdend met de corona-maatregelen 

INSCHRIJVEN

– Inschrijvingen zijn gesloten –

REGELS

Inschrijven voor 1mei aan de hand van het formulier.

  1. Je stuurt het filmpje via WeTransfer door naar info@netwerkislamexperten.be vòòr 16 mei samen met de
    toestemmingsformulieren‘ van alle leerlingen die in het filmpje voorkomen.
  2. Het filmpje mag in de vorm van een echte film, animatiefilm of stop-motionfilm.
  3. De leerlingen mogen het filmpje opnemen met een smartphone of camera.
  4. Het filmpje mag maximaal 7 minuten duren.
  5. Je vermeldt op het einde van het filmpje de naam van je school en de namen van de leerlingen die mee hebben gewerkt aan het filmpje.

UITSLAGEN

1: GO Atheneum Tongeren

2: RHIZO Zorgkrachtschool Kortrijk

3: Nikola Tesla Middenschool Maasmechelen

3: PIKOH Hasselt