Datum

21 mrt 2022
Expired!

Tijd

09:00 - 11:00

Webinar ‘Halal of niet’ in het kader van CONNECT

Webinar ‘Halal of niet’ – in het kader van CONNECT

Via dit formulier kan je je inschrijven voor het webinar ‘Halal of niet’ dat in kader van CONNECT, vanuit de samenwerking met het Netwerk Islamexperten, door hen aangeboden wordt aan de deelnemende scholen.

Alle vragen omtrent islam en onderwijs in Vlaanderen beantwoord. Heel veel scholen, leerkrachten, CLB-medewerkers, ouders, leerlingen… hebben vragen over hoe je in de praktijk best omgaat met allerlei vragen die een religie als islam oproept. Wat is voor moslims halal (toegestaan) en wat niet, en waarom? En hoever moet je gaan om daaraan tegemoet te komen op school? 

Deze workshop staat stil bij; Wat is de religieuze en culturele achtergrond van wat de islam soms vraagt en in hoeverre kan of moet je daaraan tegemoet komen? Wat met de vele vragen omtrent al dan niet gescheiden zwemmen, aangepaste leerinhoud (evolutieleer versus scheppingsverhaal, kooklessen, seksuele voorlichting, muziek,…), halal eten, bidden op school, deelname aan bos- en zeeklasse, de ramadan, het vak islam, medische consulten, vaccineren, ouderbetrokkenheid, islamitische feestdagen, hoofddoeken, conflicten op school,…? Wat zijn mogelijke tekenen van radicaliseren, hoe ga je daarmee om, hoe kan je radicaal gedachtengoed voorkomen? 

Meer info op: https://netwerkislamexperten.be/aanbod/halalofniet/
De deelname aan dit webinar is gratis.
Inschrijven kan tot en met 16 maart 2022.

___________________________________________________________________________________________________

Alle geïnteresseerden zijn welkom.

De link naar de webinar gaat u de dag zelf via mail ontvangen.

Het spijt ons.

Inschrijvingen zijn gesloten.