Als onderwijsnetwerk islamexperten bieden wij verschillende workshops aan.
Voor een workshop heeft u de keuze uit de volgende thema’s:

Hedendaagse islamitische stromingen

Soennieten, Sjiieten, Alawieten, Salafisten en nog vele benamingen voor allerhande islamitische stromingen binnen de islam. Wie zijn ze? Wat is hun interpretatie van de Islam? En wat betekenen ze? 

Islam in Europa: bedreiging of verrijking?

Waar komt islam vandaan? Hoe komt het dat mensen die hier zijn opgegroeid en die deel uitmaken van onze samenleving, zich plots geroepen voelden om te gaan strijden en zich duizenden…

Geschiedenis en evolutie van Islam

De Islam is er al meer dan 1400 jaar en heeft ook zijn Gouden periode meegemaakt? Waar is die gebleven en wat heeft dit betekent voor Europa? Hoe is deze teloorgegaan?

Samenleven in diversiteit

Onze samenleving kent een enorme diversiteit. Hoe gaan we hiermee om? Hoe organiseren we een volwaardige dialoog tussen diverse culturen? 

IS in het Avondland: marginaal of radicaal?

Tijdens de uiteenzetting wordt de achtergrond van de islamitische godsdienst gesitueerd: de diverse stromingen binnen de islam en de oorzaken van radicalisering.

Rondleiding in de moskee

Organiseer een rondleiding in de moskee voor leerlingen, leerkrachten of ander onderwijspersoneel. Zie hoe een moskee eruitziet en wat moslims doen in een moskee.

Bemiddelingsgesprekken

Netwerk Islamexperten organiseert ook bemiddelingsgesprekken samen met de leerling(en), scholen en ouders eventueel.